FB fan-page

my facebook fan page: Crazy Passion of Maria

sobota, 1 marca 2014

Churros with cardamon by Marysia :) Churros z kardamonem Marysi :)

I was inspired by: http://www.mojewypieki.com/przepis/churros, of course I wouldn't be myslef if I didn't change something in this recipe. I thought why not add cardamon and my homemade vanilla caster sugar. Preparaton doesn't take too much time so I hope u will try to make it at home :) The pastry is for 50 small churros or 30 normal.

Zainspirowana tym przepisem: http://www.mojewypieki.com/przepis/churros, zmieniłam parę składników, bo nie byłabym sobą :) Pomyślałam dlaczego by nie dodać kardamon i mój domowej roboty waniliowy cukier puder. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu więc mam nadzieję że spróbujecie przygotować to w domu :) Porcja jest na ok 50 mini churrosów lub 30 normalnych.....

Ingredients:

200 ml of water
40 ml of milk
150 g of flour
3 spoons of butter
4 spoons of vanilla caster sugar
pinch of salt
2 eggs
1 tbs of cardamon
1 tbs of cinnamon +3 spoons of caster sugar to cover fried churros
oil to fry plus 2 spoons of drawn butter

Składniki:
200 ml wody
40 ml mleka
150 g mąki
4 łyżki masła
4 łyżki cukru pudru waniliowego nie mylić z wanilinowym
szczypta soli
2 jaja
1 łyżeczka kardamonu
1 łyżeczka cynamonu zmieszana z 3 łyżkami cukru pudru do posypania churros
olej do smażenia + 2 łyżki klarowanego masła

Preparation:
Boil water, milk, sugar and butter in the pot. When it is boiling add flour with cardamon, stirring very quickly, chill it. When the pastry is cold add eggs, and mix it. Put pastry into confectionary sleeve. Preheat the oil with butter and when it is hot make churros. When it is ready cover churros with cinamon and caster sugar :)

Przygotowanie:
Ugotuj wodę, mleko, cukier i masło w garnku. Kiedy będzie się gotowało dodaj mąkę z kardamonem, energicznie mieszając łyżką do wypieków i schłodź ciasto. Kiedy już ciasto będzie zimne dodaj jaja i wymieszaj. Nałóż ciasto do rękawa cukierniczego. Zagrzej olej z masłem, kiedy będzie już wystarczająco gorące możesz robić churrosy. Kiedy już będą gotowe pokryj je cynamonem i cukrem pudrem. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz