Witojcie!
Po świętach należy się chwila wytchnienia nie tylko nam, ale również naszemu brzusiowi :) Przedstawiam wam wegetariańską zupę-krem z zielonego groszku z bazylią, chilli i kwaśną śmietaną, która jest szybka, prosta i smaczna !
Składniki:
* pół kilo zielonego groszku (mrożony w moim przypadku)
* włoszczyzna
* ewentualnie kostka warzywna
* chilli
* łyżeczka chilli
* łyżeczka bazylii
* po łyżce kwaśnej śmietany 18% dla każdego na talerzu
Wykonanie:
Zagotować włoszczyznę z dodatkiem soli lub kostki warzywnej i po 20 minutach dodać 400 gram groszku i łyżeczkę chilli. Po 10 minutach blendować i włożyć resztę groszku i bazylię (ewentualnie doprawić do smaku solą lub kostką warzywną). I gotowe, życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz