Uwaga przepis dla osób odpowiedzialnych, pełnoletnich i nie bojących się ryzyka w kuchni :-P
Składniki:
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- kieliszek rumu
- 4 Crepes
- zapałki :-D
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy cukier, do momentu kiedy zacznie się robić karmel, po czym wlewamy szklankę soku pomarańczowego, ale robimy to ostrożnie bo wydzieli się nam para wodna. Czekamy od 2 do 4 minut, aż zrobi nam się gęsty sosik, wkładamy wcześniej przygotowane Crepes, ja je przewróciłam na drugą stronę, aby ''wypiły'' więcej sosu i po ok 4 minutach wlewamy rum i podpalamy. Podajemy ze startą wcześniej skórką z pomarańczy i bitą śmietaną! Lub jak na obrazku :)
Bon appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz