FB fan-page

my facebook fan page: Crazy Passion of Maria

piątek, 14 lutego 2014

Chocolate foundant by Marysia... Czekoladowe foundant Marysi :)

Chocolate foundant, in different words Lava Cake is easy, quick, amazing and spectacular dessert. We don't need so much ingredients. I added cardamon, which is one of the most expensive seasoning, at that it has intense spicy smell and taste. In ancient Egipt it was used for perfumes production, it stimulates appetite, moreover it is one of aphrodisiac. You can add it to ice cream, hot chocolate, coffee or different desserts.

Ingredients for 4 forms:
100 g of dark chocolate (min 60 % of cocoa)
100g of milk chocolate
4 spoons of butter
3/4 glass of vanilla caster sugar ( I make my own)
1/2 glass of flour
3 eggs
one table spoon of cardamon
a bit of butter and natural cocoa to each form

Preparation:
Whisk eggs with vanilla caster sugar, after it dissolve chocolate and butter in water bath, when it is chilled put slowly chocolate into the mixture of eggs and sugar. Add cardamon and flour. Preheat the oven to 200 degrees. Butter forms and add cocoa, put them to the oven for 10 to 15 minutes And it is ready to eat ;)

Czekoladowy foundant inaczej Lava Cake jest łatwym, szybkim, niesamowitym i efektownym deserem. Nie potrzeba zbyt dużo składników. Dodałam Kardamon, który jest jedną z najdroższych przypraw, a do tego ma intensywny, korzenny smak. W starożytnym Egipcie był stosowany w produkcji perfum, pobudza on apetyt, co więcej jest jednym z afrodyzjaków. Można dodać go do lodów, gorącej czekolady, kawy czy innych deserów.

Składniki na 4 formy (kokilki):
100g gorzkiej czekolady (minimum 60 % kakao)
100g mlecznej czekolady
4 łyżki masła
3/4 szklanki waniliowego cukru pudru (ja robię swój własny)
1/2 szklanki mąki
3 jaja
jedna łyżeczka kardamonu
odrobinę masła i naturalnego kakao do wysmarowania każdej formy

Przygotowanie:
Ubij jaja z cukrem, potem rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej, kiedy się ochłodzi wlej powoli czekoladę do ubitych jaj i cukru. Dodaj kardamon i mąkę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Kokilki wysmaruj masłem i kakaem, włóż do piekarnika na 10 do 15 minut. I jest gotowe do jedzenia :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz