FB fan-page

my facebook fan page: Crazy Passion of Maria

środa, 11 czerwca 2014

Świeże Carpaccio z Buraka, Fresh Beetroot Carpaccio :) by Marysia

Danie idealne dla wielbicieli dietetycznych i zdrowych dań, dla łasuchów proponuję aby był to starter. Danie świetnie sprawdza się w upalne dni i jest bardzo tanie :)

The dish is perfect for lovers of diet and healthy food, for starveling I suggest make it as a starter. This dish is perfect for hot weather and very cheap :)

Porcja dla jednej osoby:

Potrzebujemy 2 średnie buraczki, które uprzednio ugotowałam na parze, możecie również ugotować tradycyjnie w wodzie lub upiec w piekarniku. Po wystygnięciu kroimy na cienkie plastry i układamy na talerzu.

Dressing : Sok z limonki i cytryny mieszamy z połową łyżeczki cukru brązowego, dodajemy olej z pestek winogron i kilka listków mięty, dodatkowo szczypta soli i malutka papryczka peperoncino. Polewamy dressingiem i gotowe.
Możemy dodać trochę sałaty i pestek słonecznika.

Portion for one person:

We need 2 middle-size beetroots, beforehand we need to steam or boil or bake in the oven. After cooling we thin slice it and put on a plate.

Dressing: Lemon and lime juice mix with 1/2 tbs of brown sugar, grapeseed oil and few mint leaves. We put it on our beetroots and it is ready to eat.
We can also add a little bit of lettuce and sunflower seeds :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz